onsdag 27 februari 2008

Tidens anda

Min kompis Karsten tipsade mig om denna och har ni inte sett den och har två timmar över är det minst sagt en intressant tankeställare. I början är det mest lite prat om religion men del 2 & 3 är imponerande i omfattning och övertygande trots den väldigt, väldigt bristfälliga produktionen.



Revolution. Någon?

EDIT:
Ja just det, om ni inte heller har sett "Loose change" (den var ju länkad på videofeber idag) om just 9/11 och fortfarande är sugna på konspirationer efter ovanstående frosseri (bitar av denna filmen är med i Zeitgeist) så finns det 1 timme och 29 minuter till länkat nedan:

4 kommentarer:

Michael sa...

Har sett loose change. tycker den e sweet. Är helt övertygad om att det inte gick till som media berättat. Sen kanske man inte sväljer allt men det lämnar verkligen ett stort jävla "HMMMMMMM". Will we ever know?

Eskapist sa...

Det som suger mer än bolagret är ju att enda sättet vi kan få reda på om det är så är om scenariot som målas upp i slutet i Zeitgeist blir verklighet (en världsregering, en centralbank, inopererade rfidchip osv, dvs storebror ser dig apokalypsen) och då är det ju försent för att vi någonsin ska kunna få reda på sanningen om något.

Jag läste ju 1984 igen i höstas och den boken är ju kunglig. Men det som verkligen verkligen var intressant denna gången var epilogen som handlar om det slutgiltliga verktyget för att förslava männsikorna. Språket. Om ni inte pallar läsa hela boken så läs epilogen. sweeet.

Eskapist sa...

Men micke se zeitgeist eftersom den är ur ett större perspektiv än loose change.

Michael sa...

Ok erik. Tack för tipset!