lördag 14 juni 2008

FRA-spaning

På tisdag skall Riksdagen rösta igenom FRA-förslaget.

Det kommer innebära att en civil myndighet som står under regeringens kontroll kommer att ha rätt att läsa all er e-post och sms, lyssna av all er mobiltelefontrafik och se alla hemsidor ni besöker, och sist men inte minst, se alla frags ni gör i Halo 3 såvida trafiken passerar Sveriges gränser. Och det är ju inte så att trafiken går i kortaste sladden utan nästan all trafik omfattas. Allt detta utan att ni är misstänkta för något brott. Lagen sägs behövas i kriget mot terrorismen.

Kontrollen av spaningen kommer enligt den nya lagen skötas av Försvarets underrättelsenämnd, utan representanter för rättsväsendet eller riksdagspartierna.

Läs mer här.

1 kommentar:

Michael sa...

Jag blir så förbannad! Tack för att ni röstade fram den underbara regeringen. Fan. Hur stoppar vi något sådant? The patriot act väl bättre för Björlkund än vad barnporr är för en katolsk präst. Bitter. Var ska detta sluta? Nej, argumentet att "om man inte gör något så har man inget att oroa sig för" biter inte. Allt sådant här hamnar för eller senare i någon ond människas hand som uttnyttjar det på något vidrigt sätt. akta er...detta är bara början...